Naisten kymppi 28.8.2021

Juokse ihmisoikeuksien puolesta ja kerää lahjoituksia naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön. Ilmoittaudu Naisten Kymppiin, laita oma keräys pystyyn ja haasta ystäväsi kirittämään juoksuasi.

Keräykselläsi tuet työtämme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Suomessa!

Suomi on yksi Euroopan vaarallisimmista maista naisille. Tällä vuosikymmenellä poliisin tietoon on tullut noin 50 000 rikosta, jossa uhri on nainen tai tyttö. Vuosittain sama määrä naisia kokee seksuaalista väkivaltaa ja 16 naista kuolee parisuhdeväkivallan seurauksena.

Vaikka kyseessä on vakava ihmisoikeusongelma, toimet väkivallan kitkemiseksi eivät ole riittäviä, eivätkä väkivaltaa kokeneiden tukipalvelut vastaa tarvetta. Tällä hetkellä Suomessa on viisi seksuaaliväkivallan uhreja auttavaa Seri-tukikeskusta – niitä pitäisi olla 13. Myöskään turvakotipaikkoja ei ole tarpeeksi. Vuonna 2018 tämä tarkoitti sitä, että 1905 ihmistä ei mahtunut siihen turvakotiin, josta he hakivat apua. 

Naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyys on tiedossa – toimia tarvitaan nyt! Auta meitä vaikuttamaan päättäjiin ja lainsäädäntöön, jotta vuonna 2030 jokainen nainen ja tyttö Suomessa voi elää väkivallatonta elämää!v

Tule mukaan Amnestyn juoksutiimiin – näin helppoa se on!

  1. Klikkaa ”Aloita keräys” -painiketta. Tämän jälkeen ohjaudut sivulle, jossa voit helposti luoda oman keräyssivusi.
  2. Kerro kavereille, että juokset tapahtumassa ja haasta heidät tukemaan juoksuasi. Näet tehdyt lahjoitukset ja lahjoittajien terveiset heti omalla keräyssivullasi.

Lisätietoa Naisten kympistä: https://naistenkymppi.fi/

Kiitos, että toimit tärkeän asian puolesta!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close