Naisten kymppi 28.8.2021

Juokse ihmisoikeuksien puolesta ja kerää lahjoituksia naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön. Ilmoittaudu Naisten Kymppiin, laita oma keräys pystyyn ja haasta ystäväsi kirittämään juoksuasi.

Keräykselläsi tuet työtämme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Suomessa!

Suomi on yksi Euroopan vaarallisimmista maista naisille. Joka vuosi Suomessa noin 50 000 naista tai tyttöä joutuu seksuaaliväkivallan uhriksi. Joka vuosi Suomessa keskimäärin 15 naista kuolee nykyisen tai entisen kumppaninsa pahoinpitelemänä. Elämänsä aikana peräti joka kolmas nainen Suomessa pahoinpidellään, raiskataan, alistetaan tai hän joutuu vainon kohteeksi parisuhteessa tai sen jälkeen. 

Vaikka kyseessä on vakava ihmisoikeusongelma, toimet väkivallan kitkemiseksi eivät ole riittäviä, eivätkä väkivaltaa kokeneiden tukipalvelut vastaa tarvetta. Turvakotipaikkojen määrää on kasvatettava, mutta niiden lisäksi tarvitaan myös matalan kynnyksen palveluita, väkivaltaa ennaltaehkäisevää työtä, kriisityötä kun hätä on suurin, ja väkivallasta selviytymiseen tarvittavia palveluita. Myös raiskausten ja muun seksuaaliväkivallan uhreille tarkoitettuja SERI-tukikeskuksia täytyy saada maahamme lisää kiireellisesti ja niille pitää taata riittävät resurssit.

Naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyys on tiedossa – toimia tarvitaan nyt! Auta meitä vaikuttamaan päättäjiin ja lainsäädäntöön, jotta vuonna 2030 jokainen nainen ja tyttö Suomessa voi elää väkivallatonta elämää!

Tule mukaan Amnestyn juoksutiimiin – näin helppoa se on!

  1. Klikkaa ”Aloita keräys” -painiketta. Tämän jälkeen ohjaudut sivulle, jossa voit helposti luoda oman keräyssivusi.
  2. Kerro kavereille, että juokset tapahtumassa ja haasta heidät tukemaan juoksuasi. Näet tehdyt lahjoitukset ja lahjoittajien terveiset heti omalla keräyssivullasi.

Lisätietoa Naisten kympistä: https://naistenkymppi.fi/

Kiitos, että toimit tärkeän asian puolesta!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close